Fit for Purpose

Is jouw sales team klaar voor de toekomst?

Het is belangrijk dat bedrijven goed inspelen op veranderingen in de markt. Juist door als bedrijf mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen maak je het verschil ten opzichte van je concurrenten.

De huidige situatie vraagt erom dat je als bedrijf snel kan inspelen op grote veranderingen. Het klaarstomen van je salesteam voor deze veranderingen is dus actueler dan ooit.

De coronacrisis geeft des te meer aan hoe belangrijk dit is. De afgelopen maanden zijn dé periode geweest om je als sales team nog beter te richten op de ontwikkelingen en veranderingen bij jouw klanten in hun markt.
Een van de begrippen die in de afgelopen maanden opkwamen is ‘Fit for Purpose’. Hiermee bedoelen we of en hoe je als team in staat bent om met deze veranderingen bij jouw klanten om te gaan.

Hoe weet je hoe of jouw team Fit for Purpose is en wat moet je doen om het fit te krijgen?

Niet alleen tijdens Corona, maar ook voor de langere termijn, is het meer en meer van belang dat jouw sales team effectiever met tegenslagen en kansen om kan gaan. We noemen dit mentale weerbaarheid.
Je klanten stellen steeds hogere eisen, daarom dien je als team flexibel te zijn en meer agile. Zodat het team sneller en adequater kan anticiperen op veranderingen bij je klanten.

Een cruciale rol is hierbij neergelegd voor het Sales Management. Sales Leiderschap is meer dan ooit essentieel om je sales teams meer future-proof te maken. In tijden van crisis staan de echte leiders op en het juiste leiderschap is hierbij essentieel om de verschillende kwaliteiten en valkuilen van werknemers te ontwikkelen en te optimaliseren.

Direct inzicht in de kwaliteiten en prioriteiten van je sales team

SalesStep is het beste, meest bruikbare en gevalideerde Online Sales Assessment dat direct inzicht geeft in de sales kwaliteiten en de ontwikkelprioriteiten van je sales mensen. Met het beantwoorden van een vragenlijst van 120 vragen, wordt er een score teruggekoppeld op 23 verschillende en relevante sales competenties. Onder deze competenties verstaan we belangrijke kwaliteiten zoals sales drive, je passie, je motivatie,
relatiemanagement en acquisitie en closing skills. Allemaal relevante vaardigheden die ondersteunend zijn aan jouw resultaten en de voortgang van je carriere in sales. SalesStep presenteert met haar overzichtelijk auto dashboard alle 23 competenties overzichtelijk op een rij.

Als aanvulling hierop ontvang je een rapport waarin informatie gegeven wordt over verschillende onderdelen. De uitkomsten van een SalesStep Assessment zijn uitermate geschikt voor gesprekken met sollicitanten. Niet alleen neem je de kandidaat in kwestie serieus, je krijgt direct een duidelijk beeld van de sollicitant. Zo weet je of de kandidaat geschikt is voor de vacature: Fit for purpose dus!

Daarnaast biedt Teamviewer van SalesStep een zeer uitgebreid en data driven overzicht van je complete sales team. We noemen dit ook wel de T-0 analyse en hiermee wordt haarfijn duidelijk of de juiste mensen in de juiste rol zitten, en welke mensen de potentie hebben om verder te ontwikkelen en hoe je die verder moet coachen en trainen daarop.

Test het aanpassingsvermogen van jouw klanten

Help je als coach of trainer een salesteam hun saleskwaliteiten te verbeteren of stuur jij een salesdivisie aan, dan is het online assessment van SalesStep ideaal. Zet het assessment in tijdens een coachingstraject en bekijk met behulp van het bijgeleverde verslag hoe jullie de kwaliteiten kunnen inzien en start het ontwikkeltraject!

Ben jij geïnteresseerd? Wil jij SalesStep gebruiken om een beter antwoord te hebben hoe je online coaching kan aanbieden aan je klanten?

Word nu partner van onze dienst SalesStep en gebruik het assessment om
resultaatgerichter je klanten te coachen om meer uit je Sales te halen. Wij hebben uitgebreide kennis van sales en assessments en een netwerk van partners om nog meer uit je coaching te halen!

Share this post