Hoe ziet ‘goed’ eruit bij het rekruteren van sales kandidaten?

Met de SalesStep online assessment worden 23 sales competenties geanalyseerd en gerapporteerd. Deze waardevolle inzichten worden in 22 landen over de hele wereld gebruikt om te helpen bij het werven van sales talent en om te begrijpen hoe sales medewerkers hun prestaties kunnen verbeteren. Maar hoe ziet goed eruit?

Een belangrijk onderdeel van SalesStep zijn de drijfveren van sales mensen. Voor het verkrijgen van deze inzichten wordt het model van Dr. C Graves gebruikt. De kleuren geven zowel positieve als negatieve motiverende drijfveren aan waarbij Oranje staat voor Resultaatgerichtheid (Sales succes & -waardering).

Bij het werven van sales talent zien we vaak een sterke “passie” voor sales succes. Oranje is meestal de hoogste drijfveer voor verkopers.

Dit klinkt voor veel salesmanagers misschien als vanzelfsprekend, maar wist u dat meer dan 46% van de saleskandidaten een andere motivatie (en dus drijfveer) heeft? Gevolgen hiervan kunnen zijn: Verkeerde medewerkers en ineffectieve verkopers die hun doelen niet halen.

Wil je meer informatie?

Hoe SalesStep werkt

Share this post