Team viewer SalesStep

TeamViewer: De killer app voor Salesteam evaluaties

Het SalesStep online assessment geeft een gedetailleerd en betrouwbaar overzicht van de ontwikkelprioriteiten en talenten van salesmensen. SalesStep meet en rapporteert 23 relevante Sales competenties van zowel managers als sales mensen om hun sales performance razendsnel te verbeteren.

Onze klanten in meer dan 24 landen weten goed dat dat zeer waardevol is.

Echter, wat betekent dat op team niveau? Welke prioriteiten liggen er bij de verschillende teams zoals verkoop binnen- en buitendienst, de accountmanagers en de Sales Development Representatives.

Daar bewijst de SalesStep TeamViewer zijn grote waarde. TeamViewer stelt je in staat om de data van individuen op team niveau te rapporteren en te vergelijken.

De  inzichten uit SalesStep en TeamViewer “vertalen” vaak het onderbuikgevoel, en zijn verder zeer waardevol als objectieve en externe visie daarop. TeamViewer geeft o.a. de volgende inzichten:

  1. Onboarding prioriteiten & ontwikkel potentieel van zowel het individu als het team
  2. Sales Performance: De  Sales performance data van het individu en het team worden gecorreleerd met data uit de SalesStep en TeamViewer. Hierdoor worden de performance verschillen verklaard vanuit het oogpunt van sales competenties.
  3. Sales Maturiteit: Hoe beslis je op een objectieve manier welke accountmanager junior of senior is. Door middel van een validatiestudie op de SalesStep assessments is dit objectief vast te stellen.
  4. Team samenstelling & Buddying: Vaak is kennis en ervaring van je naaste collega zeer behulpzaam bij het verder ontwikkelen van jezelf en het team. Welke manager kan het beste welk team leiden? Voor deze inzichten heb je geen dure trainers nodig.
  5. Talent Management & Succession planning: Wie is de beste kandidaat om door te groeien of Manager te worden?
  6. Kandidaat selectie & Job Match: Juist het werven van goede sales collega’s blijkt lastig. Er worden veel “wrong hires” gemaakt. Vaak heeft dat te maken dat sales kandidaten zich uitstekend kunnen verkopen, maar weten we niet wat hun werkelijke competenties zijn.

Bijgevoegd voorbeeld is een analyse om te bepalen wie er in de Talent Pool van een groot ICT bedrijf wordt opgenomen. Met TeamViewer bleken er te weinig kandidaten te voldoen waardoor het risico op het verlagen van kwaliteitscriteria om de pool maart vol te krijgen werd voorkomen.

Wil jij weten wat SalesStep en TeamViewer voor jouw team kunnen betekenen? Kom met ons in contact!

Share this post